Planning

De eerste nieuwe lampen, armaturen en sensoren zijn vanaf 22 oktober 2018 geïnstalleerd. Half februari 2019 is de installatie naar verwachting helemaal afgerond.

De werkzaamheden in 2018 vonden plaats in de maanden oktober en november. Het ging daarbij alleen om het vernieuwen van de armaturen. In sommige zijn ook bewegingssensoren opgehangen.

Vanaf eind oktober konden we gaan experimenteren met het inregelen van de lichtniveaus en de tijdstippen waarop we kunnen dimmen. Dat doen we in periodes. Na elke periode vragen we u via een enquête wat u ervaren heeft, wat u van de verlichting vindt en of u verandering heeft gemerkt.

Het SLIC-proefproject loopt tot half 2021. Hoeveel  verschillende experimenteerperiodes er in totaal komen, is voor een belangrijk deel afhankelijk van uw reacties. Mogelijk vinden we samen al snel de optimale balans tussen comfortabel licht, veiligheid en CO2-reductie. Het kan ook zijn dat de zoektocht naar de balans wat langer duurt. Dat gaan we allemaal samen onderzoeken.

Voortgang tot nu toe
De aannemer heeft zijn werkzaamheden volgens planning uitgevoerd op enkele restpunten na:

  • Aan het Achtergat nabij de Meeuwisdijk kan een lichtmast met zonnecellen nog niet worden geplaatst vanwege asfaltwerkzaamheden die daar plaatsvinden. Zodra deze asfaltwerkzaamheden zijn afgerond wordt de lichtmast geplaatst
  • Op de Liesbosweg moeten nog enkele verlichtingsarmaturen worden geplaatst
  • Op de Sprundelsebaan moeten nog enkele verlichtingsarmaturen worden geplaatst

Heeft u opmerkingen of vragen over de werkzaamheden of de nieuwe verlichting? Klik hier om uw opmerking of vraag aan ons door te geven.

Planning

© 2019 Gemeente Etten-Leur