Planning

De eerste nieuwe lampen, armaturen en sensoren zijn vanaf 22 oktober 2018 geïnstalleerd. Half februari 2019 is de installatie helemaal afgerond.

De werkzaamheden in 2018 vonden plaats in de maanden oktober en november. Het ging daarbij alleen om het vernieuwen van de armaturen. In sommige zijn ook bewegingssensoren opgehangen.

Vanaf eind oktober konden we gaan experimenteren met het inregelen van de lichtniveaus en de tijdstippen waarop we kunnen dimmen. Dat doen we in periodes. Na elke periode vragen we u via een enquête wat u ervaren heeft, wat u van de verlichting vindt en of u verandering heeft gemerkt. De eerste periode liep tot ongeveer maart 2019. In die periode hebben we via een informatieavond en een enquête naar uw ervaringen gevraagd.

Vanaf najaar 2019 is er een twee periode. Hierin testen we de aanpassingen die we hebben doorgevoerd op basis van uw ideeën, opmerkingen en aanpassingsvoorstellen. Op 11 december 2019 is er een nieuwe informatieavond, waar we met u het gesprek willen aangaan over uw ervaringen in de eerste donkere weken vaan het jaar.

Het SLIC-proefproject loopt tot half 2021. Hoeveel  verschillende experimenteerperiodes er in totaal komen, is voor een belangrijk deel afhankelijk van uw reacties. Mogelijk vinden we samen al snel de optimale balans tussen comfortabel licht, veiligheid en CO2-reductie. Het kan ook zijn dat de zoektocht naar de balans wat langer duurt. Dat gaan we allemaal samen onderzoeken.

 

Planning

© 2020 Gemeente Etten-Leur