Planning

De eerste nieuwe lampen, armaturen en sensoren worden vanaf 22 oktober 2018 geïnstalleerd. In februari 2019 is de installatie helemaal afgerond.

De werkzaamheden in 2018 vinden in de maanden oktober en november plaats. Het gaat daarbij alleen om het vernieuwen van de armaturen. In sommige straten worden ook sensoren opgehangen. Er wordt straat voor straat gewerkt. Via de volgende link kunt u zien wanneer er in uw buurt gewerkt wordt:

Vanaf eind oktober gaan we experimenteren met het inregelen van de lichtniveaus en de tijdstippen waarop we kunnen dimmen. Dat doen we in periodes. Na elke periode vragen we u via een enquête wat u ervaren heeft, wat u van de verlichting vindt en of u verandering heeft gemerkt.

Het SLIC proefproject loopt tot half 2021. Hoeveel  verschillende experimenteerperiodes er in totaal komen, is voor een belangrijk deel afhankelijk van uw reacties. Mogelijk vinden we samen al snel de optimale balans tussen licht en CO2-reductie. Het kan ook zijn dat de zoektocht naar de balans wat langer duurt. Dat gaan we allemaal samen onderzoeken.

Voortgang tot nu toe
De aannemer heeft zijn werkzaamheden volgens planning uitgevoerd op enkele restpunten na:

  • Aan het Achtergat nabij de Meeuwisdijk kan een lichtmast met zonnecellen nog niet worden geplaatst vanwege asfaltwerkzaamheden die daar op dit moment plaatsvinden. Zodra deze asfaltwerkzaamheden zijn afgerond wordt de lichtmast geplaatst
  • Op de Liesbosweg moeten nog enkele verlichtingsarmaturen worden geplaatst
  • Op de Sprundelsebaan moeten nog enkele verlichtingsarmaturen worden geplaatst

Deze werkzaamheden worden in week 50 uitgevoerd. Hierna zijn we benieuwd naar de mening van de bewoners en gebruikers van de wegen.

Graag horen we uw mening via deze website! Klik hier om uw mening achter te laten.

Planning

© 2018 Gemeente Etten-Leur